Росен Плевнелиев се стяга за грандиозно строителство в разложкото с. Баня.

...
Росен Плевнелиев се стяга за грандиозно строителство в разложкото с. Баня.
Коментари Харесай

Живот като на кино: Плевнелиев вдига истински палат за Деси Банова в село Баня

Росен Плевнелиев се стяга за грандиозно строителство в разложкото с. Баня. Бившият президент ще подвига дворец върху 3 декара в селото, ситуирано сред три планини – Рила, Пирин и Родопите.

На идната сесия на локалния парламент старейшините в Разлог ще прегледат настояването на екс президента за смяна на предназначението на парцел от „ земеделска земя ” в „ жилищно строителство ”, съобщи „ Струма ”.

Теренът се намира в местността Рудината. В непосредственост се намира остарелият дворец на Росен Плевнелиев, който той продаде през 2017-а на шефа на туристическа организация „ Перла Турс ” Йордан Христов за 550 000 евро.

И досега някогашният районен министър в първия кабинет на Бойко Борисов не е прекъсвал връзката си със с. Баня, където постоянно отсядал дружно с половинката си Деси Банова на хотел или даже в къщата, която продаде на Йордан Христов, само че към този момент като посетител.

Бъдещият дворец на Плевнелиев не е първото капиталова желание на милионера. Няколко месеца, откакто продаде първокласното си жилище, пристигна новината, че ОбС-Разлог е одобрил правенето на подробни устройствени проекти за трасета на тръбопровод и електропровод, предопределени за парцел в Баня, умишлен за жилищно строителство.

Собственик на терена бе компания „ Ателаида ” ЕООД на тогавашната му съпруга Юлияна Плевнелиева. Скоро по-късно обаче президентската двойка се разведе и проектът за градежа пропадна.

Местността Рудината, където ще се извисява бъдещият Плевнелиев дворец е с аспект към Рила и Пирин, а наоколо е най-луксозният хотел на с. Баня. В момента до парцела се доближава по черен път и липсва инфраструктура, само че пък мястото е безшумно и умерено, твърдят ни сътрудниците от благоевградския вестник.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР